TIPS SLUTA RÖKA

Posted on : 24 July, 2017 |post in : |Comments Off on TIPS SLUTA RÖKA |

CATEGORY ARCHIVES: TIPS SLUTA RÖKA

quittingsmoking-001-754073 (1)Det finns många sätt att sluta röka och det finns ännu fler sätt att börja röka igen. Nikotinet har skapat ett beroende och rökningen en vana som båda är mycket svåra att bryta. Det absolut viktigaste för att lyckas sluta röka är att man bestämmer sig för varför. – Varför vill jag sluta röka? Tänk noga över svaret och lägg sedan ner tid på att få ner alla orsaker du kan tänka dig på ett papper. Det kan vara hälsoskäl, ekonomiska, sociala, att vara förebild osv. Det viktigaste är att det är starka argument till varför du ska sluta röka.

Vet du vilken dag på året som är vanligast att sluta röka eller börja banta på är? Nyårsdagen? 1e i varje månad? Måndagar? Som Brasse i Fem myror är fler än fyra elefanter skulle sagt – Fel, Fel, Fel! Den vanligaste dagen att sluta röka på är ”imorgon”. Därför är vårt bästa tips att inte sätta upp ett datum för när du ska sluta röka. Har du bestämt dig för att sluta röka så gör det precis nu!

Vad som händer om du bestämmer dig för att sluta röka ett visst datum är att du försöker röka upp alla dina cigaretter innan dess. Plösligt kanske du istället röker extra mycket under en månad eller två. Då kommer det bara bli ännu svårare att bryta med nikotinet. Sluta nu direkt istället och dra nytta av att du har cigaretter kvar hemma!

quittingsmoking-001-754073 (1)Har du precis köpt nya cigg? Prefekt! Hämta dem tillsammans med alla tändare och tändstickor du har i huset. Plocka fram askkopparna med när du ändå är igång. Varför inte ta hämta en hammare med. Det är dags att göra ett avslut, en lite ceremoni som gör den här stunden betydelsefull. Ta fram en sophinkoch häll ett glas vatten i den. Därefter slänger du alla tändare och tändstickor. Töm ur alla cigaretter på bordet bryt var och en av dem och släng dem i papperskorgen… Ta hammaren och knacka försiktigt sönder dina askkoppar. Det räcker med att du delar dem itu, släng sedan även dessa (självklart i återvinningen för glas och eventuella grovsopor).

Det bästa vore om du har någon hos dig när du genomför den här ceremonin, någon som kan vara med när du ”seal the deal” och blir en rökfri människa.

Den bittra sanningen är att ditt liv kommer vara ett rent helvete i 2-3 veckor. Men därefter kommer det bara bli bättre och bättre! Under tiden kommer du märka hur kroppen börjar återhämta sig allt eftersom cigarettgifterna lämnar kroppen. Din hy kommer få mer färg. Det kommer inte vara lika jobbigt att gå uppför trappor och du kommer märka att det blir lättare och lättare att andas.

Du har bestämt dig! Välkommen till livet efter rökningen!


Theme Designed Bymarksitbd