Frankrike och Irland

Posted on : 24 July, 2017 |post in : |Comments Off on Frankrike och Irland |

Frankrike och Irland inför neutrala cigarettpaket
Vi har tidigare berättat om hur Australien har infört neutrala cigarettpaket där tobaksbolagens logga plockats bort och ersatts av en enkel text. Idag klubbades det igenom att även Frankrike från i maj 2016 bara tillåter neutrala cigarettpaket. Tidigare bestämde Irlands regering att alla cigaretter i landet ska säljas i neutrala paket.

I Frankrike blir det även förbjudet att röka i bilar med barn under 12 år i. Den passiva rökningen barnen utsätts för i samband med rökning i bil anses för stor och vuxna som röker i bilar med barn kommer att få böter.

För den som funderar på e-cigaretter kan vi även berätta att Frankrike lagstiftar mot smaksatta e-cigaretter. Även om det sägs vara ett bättre alternativ även vanliga cigaretter så kan smaksätta e-cigg vara en inkörsport för unga att börja röka. Det blir även förbjudet att röka på bussar, tunnelbana och på alla skolgårdar.

Samtidigt som vi applåderar Frankrike och Irland kan vi konstatera att Sverige förlorat sin roll som föregångsland när det kommer till Tobakspolitik. Det är dags för våra politiker att våga ta hårda beslut som aktivt bekämpar tobaken i samhället. Att klassa e-cigaretter som medicin är helt fel att gå!


Theme Designed Bymarksitbd