Kina tar krafttag mot rökning

Posted on : 24 July, 2017 | post in : Okategoriserade |Leave a reply |

Kina är det land i världen med mest rökare. Bara i Kina finns det 350 miljoner rökare. Det kanske inte är så konstigt eftersom landet även är den överlägset största producenten av cigaretter. Kina står för över 43% av världsproduktionen av cigaretter! Varje år beräknas över 1 miljon kineser dö på grund av rökning. Över 100 000 människor dör dessutom som en följd av passiv rökning. Cigaretterna delar landet i två läger. Dels är det ett gigantiskt nationellt problem att ha så många rökare, dels är cigaretterna en enorm inkomstkälla för den kinesiska staten som har monopol på försäljningen på det kinesiska fastlandet. Intäkterna från tobaksförsäljning står för ofattbara 7-10% av statens inkomster.

Bland manliga kinesiska doktorer röker hela 60%. Då är det inte lätt att få resten av befolkningen att inte röka. Under början av 2015 har videofilmer på skräckexempel över hur rökning påverkar kroppens lungor kablats ut i Kina. Videon är inget för känsliga tittare, men har visats miljoner i media.

Videon har omnämnts i media runt om i världen och anses vara den värsta antiröknings videon som någonsin visats. För den om inte vill se den videon gör vi en återblick till världens kanske bästa reklamfilm för antirökning. Lustigt nog är även den gjord i Kina. Väldigt många vuxna röker, men hur reagerar de det kommer fram ett litet barn som frågar om de kan få lite eld? Se själva…

Comments are closed.
Theme Designed Bymarksitbd